Wake-Up! tourrit

Sinds 2015 is de eerste zondag van maart de dag dat de Wake-Up! toerrit als seizoensstarter gereden wordt. Veel van onze geliefde bolides, zeker degenen die onder de "overgangsregeling oldtimers" vallen en per 1 maart de weg weer mogen betreden, kunnen tijdens deze (puzzel)rit op een ontspannen wijze wakker gemaakt worden. Nu is de rit niet alleen voor de oudere (sport)auto's onder ons bedoeld, de jongere broertjes zijn op deze dag ook van harte welkom.

Zo vroeg in het jaar bestaat natuurlijk de kans dat de weersvoorspelling niet meewerkt, maar de afgelopen edities waren de weergoden ons goedgezind en konden wij genieten van een prachtige voorjaarsrit. 

 

De route start altijd bij een Automotive gerelateerd bedrijf. Daar kunnen de baasjes van de mooie bolides, onder het genot van een kop koffie of thee en een broodje of koek, met andere autoliefhebbers (bij)praten over de afgelopen stille wintermaanden. Daar worden ook de routeboeken uitgedeeld en kunnen de mensen die nog nooit met een bol-pijl route meegereden hebben een instructie krijgen. Na het welkomswoord mag iedereen zich gereed maken voor vertrek. Het is geen race of rally, het is daarom geen probleem om groepsgewijs de route te rijden. Na ongeveer anderhalf uur rijden, zal iedereen aangekomen zijn bij de lunchlocatie. Daarna volgt het tweede deel van de rit, die ook ongeveer een uur tot anderhalf uur zal duren. Op de eindlocatie kunt u samen met de andere deelnemers nog bijpraten over de dag, waarna iedereen weer huiswaarts keert. 

 

De Wake-Up! tourrit is bedoeld voor sportauto's en oldtimers van alle merken, auto's van het merk Porsche zijn echter altijd goed vertegenwoordigd.

Programma

Vanaf 10.00 uur       Ontvangst op startlocatie

11.00 - 12.30 uur       Wakker worden deel 1

12.30 - 13.30 uur       Lunch

13.30 - 15.00 uur      Wakker worden deel 2

15.00 - 15.30 uur      Aankomst bij eindlocatie

 

Kosten

De deelname bedraagt € 5,- per auto + € 20,- per volwassene. 

Kinderen jonger dan 12 jaar rijden mee voor € 15,- per kind.

Deze bedragen zijn inclusief koffie / thee bij de ontvangst- en eindlocatie + de lunch (een vegetarische lunch is mogelijk).

 

 

Inschrijven voor de 2018 editie 

De inschrijving zal begin februari geopend worden. 


Terugblik: Wake-up! tourrit 2017 - de Kempen & Kampina


Terugblik: Wake-up! tourrit 2016 - de Grebbelinie route


Terugblik: Wake-up! tourrit 2015 - westelijk Noord-Brabant

Dit betreft de teaser voor de 2016 editie, maar met beeldmateriaal van de 2015 editie.