Terugblik op onze 2017 editie

Zondag 14-05-2017

Eindelijk was het zover, wij konden weer op weg naar de Mille Miglia. De dag begon in Venlo. Daar verzamelde 6 van de 10 equipes, waarna er onderweg naar Frankfurt nog een 7e equipe aanhaakte. Na een snel stukje Autobahn, kwamen wij rond lunchtijd in Frankfurt bij Klassikstad aan, waar de overige 3 equipes bij aansloten. De dag van het bezoek was perfect getimed, want er vond een eendaags Porsche transaxle evenement plaats. Veel extra kijkplezier dus.

 

De meeste deelnemers hadden elkaar al via de “Mille Miglia 2017 WhatsApp groep” gesproken, maar de lunch op zo’n toepasselijke locatie maakte de daadwerkelijke kennismaking nog leuker. Natuurlijk was er, buiten de lunch, nog gelegenheid om rond te kijken, maar toch moesten wij sneller dan gewenst op pad. Er moesten nog heel wat meer aangename Autobahn kilometers gemaakt worden voordat wij konden bijkomen in een heerlijk hotel op de grens Duitsland en Oostenrijk. Onderweg waren er nog een tweetal “hergroepeer” locaties, waar afgedwaalde deelnemers weer aan konden sluiten bij de groep. Hierdoor begonnen wij met de gehele groep aan het laatste deel van deze dag: een heerlijk glooiende en bochtige weg die ons al een voorproefje gaf voor wat er verder deze week op ons stond te wachten.  

 

Maandag 15-5-2017

De dag zelf was vol met prachtige uitzichten op de Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse bergen, maar hij was (o.a. door de drukte op de wegen) minder interessant om te sturen. Morgen staan er mooiere stuurmanswegen op het programma. Echter eerst gaan wij even rustig bijkomen van weer een drukke, maar ook heel gezellige dag.

 

Dinsdag 16 mei 2017

Het was echt een superdag. Het was prima cabrio weer (gelukkig was 60% van onze groep dakloos) en de route ging over mooie wegen met weinig verkeer, waardoor er “up-tempo” gereden kon worden. En wat een bijzondere ervaring was het om het prachtige oude fort van Sirmione binnen te mogen rijden met onze auto's. Vorig jaar logeerden wij net buiten het fort, maar volgend jaar zoeken wij zeker weer een hotel binnen de oude stadsmuren. 

Woensdag 17-05-2017

Vandaag hadden wij een "rustdag". Op ons gemak opgestaan, auto's gewassen en op een terrasje gezeten. Daarna weer met (een groot deel van) de groep samengekomen voor een gezamenlijke lunch. Om drie uur richting Brescia Expo vertrokken voor het bekijken van de technische- en sport keuringen. Het was een rustige, maar heerlijke middag. Morgen op naar Brescia!

 

Donderdag 18-05-2017

Vanmorgen werden wij bij het hotel opgehaald door twee taxibusjes die ons in Brescia afzette, vlak voor het plein waar de (show) keuringen plaatsvonden. Wat is Brescia toch een mooie achtergrond voor al die prachtige auto's. In de middag werden wij weer door de taxi's opgehaald en vertrokken wij richting Sirmione. Bij aankomst kwamen de eerste nieuwe Ferrari's, die in de voorhoede van de Mille Miglia stoet rijden, ons al tegemoet. Een heerlijke avond aan de route gehad en wat is het een bijzondere ervaring om al die museumstukken te horen, ruiken en te zien. Het was simpelweg gewoon genieten. Als afsluiting vanuit de hoteltuin nog naar het vuurwerk boven het Gardameer gekeken. Morgen begint de terugreis van 3 dagen. Ook een feestje om naar uit te kijken. 

 

Vrijdag 19-5-2017

De Dolomieten blijven iedere keer weer een majestueus schouwspel om te zien en wat is het heerlijk om de passen in noord-Italië te rijden. Vanmorgen vertrokken wij vanuit Sirmione en na wat autostrada kilometers konden wij eindelijk de passen op. Met een fors tempo klommen wij omhoog en weer naar beneden, de adrenaline gierde door ons en de benzine door de motoren. Dit spektakel werd passend afgelopen door een overnachting op een echte "alp". Wat een rust, er was zelfs geen telefonisch bereik (wel wi-fi gelukkig). Een heerlijk hotel, hier komen wij zeker een keer terug. 

 

Zaterdag 20-5-2017

Deze dag weer een aantal mooie passen gereden, maar op een rustiger tempo. Het was opnieuw een flink aantal uurtjes sturen, maar met de prachtige uitzichten (fotomomentjes) en de gezellige pauzes was dit zeker geen straf. De laatste kilometers naar het hotel gingen op rap tempo over de Duitse Autobahn. Morgen is helaas de laatste dag alweer, maar als organisatie kan ik nu al terugkijken op een heerlijke week met veel humor, leuke mensen, mooie auto's, de Mille Miglia en natuurlijk bergpassen!

 

Zondag 21-5-2017

Bij het ontbijt werd een van de deelnemers verrast door een feestelijk gedekte tafel. Het hotel-restaurant personeel had extra haar best gedaan voor onze jarige Jop. Na een smakelijk ontbijt, moesten wij helaas afscheid nemen van een tweetal equipes die rechtstreeks terug naar Nederland reden. De overgebleven deelnemers hadden gelukkig nog een tweetal programmaonderdelen voordat er echt afscheid genomen moest worden. Eerst gingen wij op weg naar Motorworld in Boblingen. Dat is een oude vliegtuighangar welke is omgebouwd naar een ruimte waarin allerlei Automotive gerelateerde diensten en (luxe) autodealers ondergebracht zijn. Het automotive thema was hiermee gelukkig nog niet ten einde, want hierna gingen wij op weg naar het Porsche museum in Stuttgart. Daar werd wel afscheid van elkaar genomen, zodat iedereen op eigen tempo en een eigen route naar huis kon rijden.

 

PSC goes Mille Miglia 2018

Voor onze 2018 editie zal traditiegetrouw een andere route uitgezet worden. Bepaalde onderdelen en hotels van de voorgaande edities komen terug in het programma, maar de ervaring zal geheel nieuw zijn.

 

De definitieve datum voor de 2018 editie is nog niet bekend. Wij verwachten dat deze in week 20 zal plaatsvinden, echter de officiële organisatie van de Mille Miglia moet dit nog bevestigen.

 

Inschrijven voor de 2018 editie?

Spreekt deze reis u aan en wilt u in 2018 ook met ons meerijden? De voorschrijving voor 2018 is reeds geopend.

 

Klik hier om u in te schrijven.

Impressie Mille Miglia (Brescia)