Exploring the Alps 2018

Sportauto’s en bergpassen, u heeft geen circuit meer nodig

Uw bergschoenen mag u gerust thuis laten, want tijdens deze "Exploring the Alps 2018"  is het belangrijkste dat uw auto over een goede set "schoenen" beschikt. Wij hebben een uitdagende route door de Alpen en Dolomieten uitgezet waarbij u, buiten het traject over de Duitse Autobahn, acht dagen lang kunt sturen door mooie landschappen en over talloze bergpassen.

 

Nu hoeft u niet bang te zijn dat u uren achtereen achter het stuur moet zitten, onderweg nemen wij uitgebreid de tijd voor gezamenlijke lunches, koffiepauzes en natuurlijk voor de fotomomenten. Ook wij maken nog een aantal leuke, soms automotive gerelateerde, uitstapjes. Overnachten doen wij in veelal prachtig gelegen hotels, waarna u de volgende dag weer fris achter het stuur kunt kruipen. Kortom een geweldige week, waarin u weer helemaal tot uzelf kunt komen. Ons motto is immers: "ontspanning door inspanning".


Reisperiode

Zondag 9 t/m zondag 16 september 2018

 

Max. aantal deelnemende equipes

Met deze reis kunnen er maximaal 10 (sport)auto’s / equipes meerijden. 

 

Accomodaties

Tijdens deze reis overnachten wij in zeven verschillende hotels. Wij kiezen zoveel als mogelijk voor hotels op bijzondere locaties en wij houden er altijd rekening mee dat onze auto's veilig geparkeerd kunnen worden. De kamers worden over het algemeen alleen op basis van logies en ontbijt gereserveerd. Echter, het kan voorkomen dat hotels halfpension (incl. diner) aanbieden, vanwege de ligging in het buitengebied. 


Reistype

Sportklasse.

Tijdens deze reis wordt er onderweg goed doorgereden, hoewel er natuurlijk ook trajecten zijn die op een ontspannen "tour klasse" tempo gereden worden. Deelnemers die nog geen ervaring hebben met het rijden in de bergen, hoeven niet ongerust te zijn dat zij "over hun grenzen moeten gaan" om de groep bij te houden. Hoewel er getracht wordt om de groep zoveel als mogelijk bij elkaar te houden in de bergen, is het alsnog mogelijk om in uw eigen tempo berg-op en berg-af te rijden. De andere deelnemers wachten dan bovenaan de bergpas of beneden aan de berg op de andere deelnemers of er wordt een extra "foto moment" ingelast. Iedere equipe krijg ook de beschikking over een portofoon, zodat er onderweg met elkaar gecommuniceerd kan worden. 

 

Op de heen- en terugweg door Duitsland, kunt u op de Autobahn uw eigen tempo rijden, in het routeboek zijn een aantal stopplaatsen opgenomen waar wij weer hergroeperen. 


 Programma 

 

In week 36 (2017) wordt de uitgezette route nagereden en worden de hotels bezocht. Daarna wordt in week 37/38 het uiteindelijke programma en de kosten voor deelname bekend gemaakt.

 


Kosten

Deze achtdaagse reis is op basis van logies & ontbijt, bij een aantal hotels zal het diner ook bij de prijs inbegrepen zijn.

 

In week 37/38 zullen wij hier de uiteindelijke prijs voor deelname vermelden.

 

 

 


 Wat is inbegrepen

* Een zorgvuldig uitgezette route over de prachtige Oostenrijkse- & Zwitserse Alpen en Italiaanse Dolomieten

* Een reispakket met daarin wat snacks, fruit en drankjes voor onderweg

* Een compleet routeboek met daarin uw routes, kaarten en beschrijvingen van plaatsen die u passeert

* Een .gpx bestand, zodat u de route in een navigatiemodule (bijvoorbeeld TomTom of Garmin) kunt inlezen

* Zeven overnachtingen in een één- of tweepersoonskamer

* Iedere ochtend een uitgebreid ontbijt(buffet)

* Eén 3-gangen diner in stijl op de eerste avond.(excl. drankjes)

* Versnaperingen tijdens de koffiepauzes

* Entree en parkeren bij de activiteiten

* Het gebruik van portofoons (1 per auto/equipe)

* Aanwezigheid van een gecertificeerd EHBO-er en een uitgebreide EHBO tas

* De tour wordt begeleid door tourmanager, Sylvia Lodder met haar Porsche 911.

 

Wat is niet inbegrepen

- De lunches, diners, en extra drankjes

- Benzine

- Oostenrijk vignet. Er is geen vignet voor Zwitserland nodig, omdat wij daar alleen over binnenwegen rijden.

- Mogelijke tolkosten in Italië (worden zoveel als mogelijk voorkomen)

- Uw medische- en reisverzekering.

 

Belangrijk (niet noodzakelijk)

- Een Europese pech-hulp verzekering (ANWB / KNAC)


- De European Health Insurance Card die recht geeft op, gratis of tegen gereduceerde kosten, noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. De EHIC kaart is gekoppeld aan uw ziektekosten verzekering en is gratis. U kunt deze aanvragen op www.ehic.nl

- Wij raden u aan om een gevarendriehoek, verbanddoos voorzien van “operatiehandschoenen”, fluorescerend vest en een set reservelampen mee te nemen

- Het belangrijkste is dat u geniet van het rijden door prachtige landschappen, het logeren in een karakteristieke hotels en dat u ook plezier beleeft aan het gezelschap van gelijkgestemde medereizigers.

 


Inschrijven

Heeft u interesse om met onze 2018 editie mee te rijden? Medio september 2017 zal de inschrijving geopend worden.

 

(Click on image to enlarge)