Een kijkje achter de schermen bij PB Car Detailing

Filmrechten: Jaimy Werkman van www.doubleu-productions.com

Nieuwegein, zondag 29 oktober 2017

Verslag en foto impressie bedrijfsbezoek 29-10-2017 onderaan de pagina

 

PB Car Detailing in Nieuwegein is een professioneel autodetailbedrijf, gespecialiseerd in het optimaal behandelen van uw kostbare auto. Of uw auto nu net afgeleverd is, maar ook als hij al wat jaartjes ervaring heeft, Paul Bliekendaal brengt hem in een conditie die nog mooier is dan showroomstaat, want dat is het verschil tussen een autopoetsbedrijf en een autodetailer. Immers poetsen en een waxlaag aanbrengen om de auto toonbaar te maken is heel wat anders dan een auto optimaal “te verjongen” en de lak voor langere tijd te beschermen.

 

Om een auto te detailen zijn vele mogelijkheden en producten, maar soms zie je als liefhebber gewoon door de bomen het bos niet meer. Wat is de zin en onzin van lakveredeling, wat zijn de voordelen op lange termijn en wat moet je nu wel doen en wat moet je laten? 

 

Samen met Paul heeft PSC Automotive Events een informatief middagprogramma samengesteld waarbij u aan de hand van praktijkvoorbeelden alles over detailen uitgelegd wordt.

 

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar wat de expert vind van de lak van hun auto: u kunt bij uw inschrijving aangeven of u interesse in een "lak controle" heeft. Er is plaats voor 10 auto’s welke op de dag zelf in het pand geparkeerd kunnen worden, waarna ter plaatse de kwaliteit van de lak beoordeeld wordt. Paul zal daarbij ook tips gegeven over het volledige onderhoud van leder, cabrio daken, spot repair, uitdeuken zonder spuiten, krasherstel etc. 

 

En natuurlijk is er ook gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie gezellig met elkaar over andere Automotive gerelateerde zaken te praten.

 

Programma van zondag 29 oktober 2017

12.00 – 12.30 uur       Ontvangst met koffie

12.30 – 13.30 uur       1e deel: van wassen tot polijsten

13.30 – 14.00 uur       Pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen

14.00 – 15.00 uur       2e deel: glas- en nanocoatings en overige onderhoud

15.00 – 15.30 uur       Pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen

15.30 – 17.00 uur       3e deel: Gezamenlijk bekijken 10 deelnemers auto’s

 

Kijk voor meer informatie over dit bedrijf op www.pbcardetailing.nl of op de Facebookpagina. 

 

Dit evenement is bedoeld voor de eigenaren van alle merken sportauto's en er is een maximum van 25 deelnemers.

 

Inschrijven 

Inschrijven is niet meer mogelijk

 

Adresgegevens

PB Car Detailing

Ambachtsweg 6

3433PR Nieuwegein

 

(in het pand van Autostad Nieuwegein)

29-10-2017   Impressie van de middag

Dit was de eerste van weer een nieuwe serie "Een kijkje achter de schermen bij..." bedrijfsbezoeken. Vandaag werd een groep van 25 autoliefhebbers in Nieuwegein verwelkomt door Paul Bliekendaal van PB Car Detailing. Paul had speciaal voor deze gelegenheid de showroom van zijn buurman "Autostad Nieuwegein" leeggemaakt, zodat de vooraf aangemelde auto's van een aantal deelnemers binnen geparkeerd konden worden. 

Na de koek en koffie ging het programma van start, waarbij Paul als onderbouwing van zijn uitleg een aantal van de deelnemers auto's mocht gebruiken als voorbeeld. Paul begon met de basis, het wassen van de auto. Daarna kwam ook het kleien en het polijsten aan bod. Zeker bij het daadwerkelijk polijsten van een voorspatbord was al een enorm haalbaar verschil op te merken. Na de pauze ging het verder over de verschillende toepasbare coatings. Van wax tot glascoating en natuurlijk weer met voorbeelden. De eigenaar van de enige aanwezige Cayenne had al goed werk verricht, er was geen verschil in de werking van de wax te bemerken. Daarom werd alsnog een paneel in de glascoating gezet. Nu is het afwachten of de eigenaar verschil gaat bemerken. 

Na weer een pauze was het interieur aan de beurt. Een leren stoel in een 3.2 werd flink gereinigd en meteen werd ook een uitleg gegeven over het product colourlock waarmee kale plekken in het leer behandeld kunnen worden.

Na dit goed gevulde programma begon Paul aan het beoordelen van de lakkwaliteiten van de aanwezige auto's. Hierbij werd de lakdikte gemeten (indicatie van overspuiten), maar ook de staat van de lak. De eigenaren kregen hierna een beoordelingsformulier mee. 

Al met al een informatieve dag, hopelijk vonden de deelnemers het ook interessant. Natuurlijk horen wij als organisatie graag jullie reacties. 

Hopelijk tot een volgend evenement.